Bli skuldfri

Tips för att bli skuldfri

Det mest fundamentala i en hälsosam privatekonomi är att leva efter en budget. Att räkna på vad man har i tillgångar och inkomst därefter räkna på vilka utgifter man har. När man gjort det har man en levnadskalkyl som visar på hur mycket man faktiskt har råd med att spendera. Sedan gäller det att leva efter den levnadskalkylen och inte leva över sina tillgångar med tex smslån. Extremt viktigt är att alltid spara pengar så man har ett sparkapital. En så kallad buffert som kan användas i akuta situationer eller om man sparar till något som höjer livskvalitén, en resa till exempel.

Har man satt sig i en situation med höga skulder är vårt tips att börja med att räkna på exakt hur mycket skulder man har och till vilka respektive skuld är. För att kunna lösa ett problem måste man veta exakt hur stort problemet är. Ta även reda på hur stora räntor/avgifter det är på respektive skuld. Ett bra tips är att kontakta en bank och be om att få samla alla skulder och lån på ett och samma ställe.

Metoder

Därefter finns det olika metoder för att bli av med sina skulder. Ta inga fler smslån eller snabblån i hopp om att med dessa kunna lösa dina andra skulder. Däremot finns det lån designade för att försöka ordna en skuldsituation.

En del rekommenderar att när man räknat ihop vilka lån man har så ska man börja med att betala av dem som är mest försenade med högst ränta och jobba sig neråt. Det finns även en metod som kallas ”Snowball” och den går ut på att göra precis tvärtom. Betala av dem lån som har lägst räntor och jobba sig uppåt.

Skuldsanering

Kronofogden har nånting som man kallar för skuldsanering. Har du hamnat i en djupt trasslig ekonomisk situation så kan du läsa mer om skuldsanering och vad det innebär här: https://www.kronofogden.se/kanintebetalaskuldsanering.html

 


 

Läs mer och hitta våra smslångivare som erbjuder smslån utan UC här:

http://smslangivare.com/smslan-utan-uc/

Smslån & Snabblån - SMSLÅNGIVARE
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0