Added to wishlistRemoved from wishlist 0

 Vad är egentligen ränta? Ränta är den kostnad en smslångivare tar när dem lånar ut en summa pengar. Räntor förekommer vid dem flesta lånen, bostadslån, blancolån, privatlån och även smslån. Det är inte bara banker och andra kreditgivare som tar räntekostnader utan det kan även förekomma i andra sammanhang som om man tillexempel köper vitvaror eller elektronik på avbetalning. Det är ingen hemlighet att smslån har dyra och höga effektiva räntor. Det vill säga ränta som räknas ut på årsbasis. Däremot om man betalar tillbaka lånet i tid blir räntan inte lika hög och vissa av smslångivarna erbjuder lån helt utan ränta om man betalar tillbaka inom 30 dagar. Det förekommer även avgifter utöver ränta när man tar smslån. Avgifter så som tillexempel uppläggningsavgifter, aviavgifter och startavgifter. Vi på smslangivare.com uppmanar alltid att man att man tar reda på räntekostnaden och avgifter innan man tar lånet! Räntekostnader är i skrivande stund avdragsgill enligt skattelagstiftning. Det innebär att du som låntagare får dra av räntekostnader på din skatt. Priset du betalar för en kredit blir alltså på sätt och vis rabatterad. Men det är viktigt att notera att avdragen inte gäller räntekostnader som höjs om du tillexempel betalar tillbaka lånet försent. Ränteavdragen gäller heller inte avgifter som tas vid snabblån. Tillexempel aviavgifter, uppläggningsavgifter, förseningsavgifter eller avgifter om lånet går vidare till inkasso. Smslångivaren har alltid som skyldighet att upplysa dig som lånetagare vilka räntekostnader och avgifter som tas när du tar mikrolånet.  

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Det är lag på att alla långivare som erbjuder smslån måste göra en kreditprövning på samtliga kunder innan dem beviljar ett snabblån. Det finns därmed inge seriösa låneföretag som man som låntagare kan vända sig till för att ta ett mikrolån utan en kreditupplysning. Detta görs som säkerhet för både företagen och för individen som vill låna pengar snabbt. Säkerheten innebär att företagen försäkrar sig om att personen som ansöker har en tillräckligt bra ekonomi för att betala tillbaka pengarna man har lånat. Det är alltså en bra sak både för företaget och för personen som lånar. Detta görs alltid oavsett om det är ett smslån, ett blancolån eller ett bostadslån. Kreditprövningen sker alltså varje gång man ansöker om ett mikrolån. Syftet är som det stårr ovan för att se att man som person har möjlighet att kunna betala tillbaka och betala tillbaka i tid. Detta gör även att färre människor försätter sig i onda skuldecyklar. Kreditprövning är alltid individuell om man står som ensam låntagare vilket är fallet i smslån. Smslångivarna har som skyldighet enlig kreditkonsumentlagen att hämta tillräckligt med information för att kunna göra en ordentlig bedömning utav aktuell och framtida betalningsförmåga. Det finns en rad olika punkter som snabblåneföraget tar i beaktning när dem gör bedömningen. Inkomst Kostnader Skulder Tillgångar Uppgifter om låntagaren finns hos olika kreditupplysningskällor och som låntagare godkänner man villkoret att företaget hämtar dessa uppgifter.

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Krav för att ta ett smslån?   För att ta ett lån hos en bank som tex bolån eller blancolån som gäller större summor så görs alltid en kreditprövning/kreditupplysning. Detta för att banken vill veta vilken kapacitet du har att betala tillbaka lånet. När det gäller mikrolån som smslån så är kraven oftast inte lika stora. Ofta krävs det ingen säkerhet alls för att få ta snabblånet. Vissa långivare erbjuder lån trots att du har kreditbelastningar som betalningsanmärkningar, detta gäller såklart inte alla långivare. Det finns även långivare som erbjuder snabblån utan UC kreditupplysning. Men vad är då dem vanligaste kraven för att få ta ett smslån? Att du är 18 år, att du är svensk medborgare, har en inkomst, klarar en kreditbedömning, inte har några betalningsanmärkningar, har ett svenskt telefonnummer och ett svenskt bankkonto.

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Innan du tar snabblånet tänk ut hur långtid du kommer att behöva för att betala tillbaka lånet. Ofta är förseningsavgifter eller förlängningsavgifter dyrare än om du skulle ta en ordentlig löptid från början så att du har gott med tid att betala tillbaka smslånet.

Added to wishlistRemoved from wishlist 0

Smslån utan ränta: Det är faktiskt ibland möjligt att hitta ett smslån helt utan ränta. Detta kanske verkar konstigt, varför skulle smslångivarna vilja ge ut det? Det är faktiskt ganska smart om man tänker efter lite. Nästan alla smslångivare erbjuder bara smslån utan ränta till nya kunder. Om kunden en gång har lånat pengar från ett företag ökar nämligen chansen att kunden kommer tillbaka igen och lånar då med ränta som alla andra. För det första får han/hon tillbaka hela lånebeloppet när pengarna betalas tillbaka. För det andra tar långivaren oftast ut olika avgifter för lånet så trots att det inte är någon ränta blir lånet inte helt gratis och långivaren tjänar fortfarande pengar på det. Dem flesta långivare ser på dessa lån som en investering. De lånar ut pengar utan att tjäna på det för att vinna en kund som sedan kommer tillbaka och tar ett nytt lån, den här gången med ränta. Dessutom säkrar smslångivaren sig själv. Om kunden inte betalar tillbaka sitt smslån utan ränta går långivaren inte särskilt mycket back ändå. Det beror på att du oftast inte kan låna mer än 10000–20000 kronor räntefritt. Därför förlorar inte långivaren en enorm summa pengar om dem inte betalas tillbaka. Läs mer om smslån utan ränta här: http://smslangivare.com/smslan-utan-ranta

Smslån & Snabblån - SMSLÅNGIVARE
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0