Räntor och avgifter smslån

 Vad är egentligen ränta? Ränta är den kostnad en smslångivare tar när dem lånar ut en summa pengar. Räntor förekommer vid dem flesta lånen, bostadslån, blancolån, privatlån och även smslån. Det är inte bara banker och andra kreditgivare som tar räntekostnader utan det kan även förekomma i andra sammanhang som om man tillexempel köper vitvaror eller elektronik på avbetalning.

Det är ingen hemlighet att smslån har dyra och höga effektiva räntor. Det vill säga ränta som räknas ut på årsbasis. Däremot om man betalar tillbaka lånet i tid blir räntan inte lika hög och vissa av smslångivarna erbjuder lån helt utan ränta om man betalar tillbaka inom 30 dagar.

Det förekommer även avgifter utöver ränta när man tar smslån. Avgifter så som tillexempel uppläggningsavgifter, aviavgifter och startavgifter. Vi på smslangivare.com uppmanar alltid att man att man tar reda på räntekostnaden och avgifter innan man tar lånet!

Räntekostnader är i skrivande stund avdragsgill enligt skattelagstiftning. Det innebär att du som låntagare får dra av räntekostnader på din skatt. Priset du betalar för en kredit blir alltså på sätt och vis rabatterad. Men det är viktigt att notera att avdragen inte gäller räntekostnader som höjs om du tillexempel betalar tillbaka lånet försent.

Ränteavdragen gäller heller inte avgifter som tas vid snabblån. Tillexempel aviavgifter, uppläggningsavgifter, förseningsavgifter eller avgifter om lånet går vidare till inkasso. Smslångivaren har alltid som skyldighet att upplysa dig som lånetagare vilka räntekostnader och avgifter som tas när du tar mikrolånet.

 

Smslån & Snabblån - SMSLÅNGIVARE
Login/Register access is temporary disabled
Compare items
  • Total (0)
Compare
0